· 

Ueda-rjú česká Wiki・Ueda Ryū Czech Wiki・上田流チェコ語のウィキを発表

Dnes byla na Wikipedii zveřejněna česká verze článku obsahující stručný popis naší čajové školy Ueda Sóko-rjú. Článek vychází z anglické verze, kterou publikoval sensei Adam Sómu (宗夢) Wojciński. V rámci procesu revizí a schvalování v něm pravděpodobně proběhne několik změn, ale i přesto bychom Vás na něj rádi upozornili už nyní.

Tento článek na Wikipedii je sice pouze malým krokem, ale je to poprvé co si můžete v češtině přečíst něco o škole japonského čajového obřadu Ueda Sóko-rjú, škole s tradicí přes 400 let, s tradicí předávanou po 16 generací.

Přejeme Vám příjemné počtení a omlouváme se za prvotní nedostatky či neobratné formulace.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ueda_S%C3%B3ko-rj%C3%BA

- Petr, České Budějovice

 

 

- English - 

 

The Czech version of the Ueda Sōko Ryū wiki was published today. The article is based on the English version published by Adam Sómu (宗夢) Wojciński Sensei. There  will likely be some further revisions through Wikipedia's approval process.

 

The Ueda Sōko Ryū is a school of chanoyu transmitted unbroken through 16 generations, over 400 yearsThis article on Wikipedia is only a small step, but I'm happy to present information on Ueda Sōko Ryū for the first time in the Czech language. 

 

I hope you enjoy reading and I apologise for any initial shortcomings or clumsy wording.

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ueda_S%C3%B3ko-rj%C3%BA


- Petr, České Budějovice

 


- 日本語 -

 

上田宗箇流のウィキウィキペディア・ページをチェコ語で出来ましたので、お知らせさせていただきます。この記事は、アダム先生の英語の原文に基づき、チェコ語に翻訳しました。

 

上田宗箇流武とは、400年以上、広島の上田家に伝わる武家茶道の一流です。ウィキウィキペディアに記事を載せるということは小さな一歩ではあるが、初めてチェコ語で上田宗箇流武家茶道について情報を提供することができ、みなさまに読んでいただけることを誠に光栄に存じます。

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ueda_S%C3%B3ko-rj%C3%BA

 
ペテル、チェスケー・ブジェヨヴィツェ

 

Write a comment

Comments: 0